Városközponti Óvoda

INFORMÁCIÓK OM: 026991

Intézmény vezetője:
Hirdiné Deák Diána
  • v.kozponti.ovoda@varoskozpontiovoda.hu
  • 7624 Pécs, Budai Nagy Antal utca 5.
  • 72/315-455
FENNTARTÓ

Képviselő: Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • polgarmester@ph.pecs.hu
  • 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
  • 72/533807

Tanár / Diák arány

Összesen 31 db tanterem és 29 db osztály van ebben az iskolában.


Egy iskola meghatározó szereplői a diákok és az őket oktatók. Számarányuk nyújthat némi mankót, ha megpróbáljuk elképzelni, vajon milyen lehet az élet az adott iskolában.
Logikusnak tűnik, ha az iskolában van elég pedagógus, akiknek elviselhető mennyiségű gyereket kell istápolniuk, akkor több energiájuk is jut az egyes gyerekek egyes problémáira. Olyan ez, mint amikor arra kérdezünk rá, hogy egy kórházban hány beteg jut egy ápolóra egy műszakban - nincs is ezen mit magyarázni tovább…
Ha szülőként vagy leendő diákként tudom, hogy egy iskolában hány diák van, az sokat elárulhat az intézmény hangulatáról, hiszen egy kisebb iskolában jobban ismerik egymást a gyerekek, nagyobb eséllyel van személy a szám mögött, feltehetően családiasabb a hangulat, talán könnyebben feltűnik, ha valakinek problémája van.
A tanárok és diákok számából következtethetünk arra hogy mennyire személyes az intézmény hangulata, hogy milyen a tanárok és diákok egymáshoz való viszonya, illetve, hogy mekkora a tanárok leterheltsége, ami nagyban kihat a munkájuk minőségére is. Persze, mint annyi minden másra, erre sincsen garancia.

Térképen